fredag 24. juni 2016

Ingen skyter en død hund! En bok anbefaling og misunnelse.


Hei igjen!


Har dere noen ganger tenkt over hvordan man ofte kritisere de som får til ting, som virker vellykket, som er populære? Eller hvordan man sjelden går løs på samme måte på de som sliter litt mer, selv i de tilfellene hvor det kanskje hadde vært på sin plass?

Har dere lagt merke til at man ikke ofte skryter av de som får til ting som man føler kanskje er for flinke eller suksessfulle, eller pene eller rike  - eller hva det måtte være man er misunnelige på? Eller at man lett skryter av "de som man føler er under en" For å si det på en enkel, litt småstygg måte.

Se på Cristiano Ronaldo i VM nå. Åh, så lett det er å spy ut eder og galle, med skadefryd. Javisst er han halv arrogant og kan sikker være usmakelig for mange, men han er også en dritt god fotball spiller. De kjenner han jo ikke og han har jo ikke gjort de noe. Men det føles vel godt om man sitter der med litt mye på magen selv og ser på 6-paxen hans, eller tenker på talentet og målene og pengene som triller inn samtidig:-)Jeg tror mange ikke tenker over at de som er gode også trenger ros og at de som er dårlig kanskje ikke alltid fortjener det.  For ofte blir de roset for at vi skal føle oss gode selv og at de er "ufarlig" å skryte av.  Kanskje ved å rose en ikke er så god man samtidig sårer en som er god som man overser - med vilje. Hersketeknikk på sitt beste! Med de gode er det verre å rose, vi vil ofte helst ikke vedkjenne at disse er så bra som de er. Misunnelse er en stygg ting!

Det som er viktig å tenke på er at disse objektene for misunnelse har ikke bare likt behov for ros, men de har også like store følelser rundt det å bli såret. det sårer likt uansett, kanskje noen ganger mer fordi det er ufortjent, det kommer jo ofte av misunnelse og er usaklig kritikk.

Derav uttrykket "ingen skyter en død hund!" det er fra den strålende boken, Lev livet uten bekymringer" av Dale Carnegie. Les den!
Den viser hvordan skal unngå å bekymre seg over alt og alle. Under dette kapitellet blandt annet ktitikk. Oftest kan kritikk være skjult ros, eller også misunnelse. ta det til deg! du vet som regel når det er slik!

ha en god helg!1 kommentar:

  1. Det er fanken helt sant! Alle hater de som får til noe og liker å rose de om er sett på som dårligere enn seg selv!

    SvarSlett