fredag 18. januar 2013

Grillet mango og yougurtis


Hei dere!

Til dessert i kveld skal vi ha noe sunt!

Det blir grillet mango med hjemmelaget yougurtis! Stas!
Lager du yoghurtisen selv, kan du gjerne bruke yoghurt som inneholder gunstige melkesyrebakterier, som er bra for mage og fordøyelse




Dette er nam, men man kan også kjøpe ferdig yougurtis!

Mango skjæres i fine fileer, stekes i grillpanne og ha over lime.
1 mango på to personer. ganske store fileeter, en på hver side av steinen.

Du trenger til yougurten: 
1 dl Biola naturell
1 dl vaniljeyoghurt (eventuelt 0,1 prosent fett-variantene)
2 dl frosne eller ferske blåbær (eller andre bær, eller naturell!
(vil du ha søtsmak - tilsett 1/2 ts flytende Natreen)

Slik gjør du det: 




  • Bland yoghurt, Biola og Natreen 
  • Ha i blåbærene og bland godt. (tror det bare blir vanil
  • Vend yoghurtkremen inn i blåbærblandingen og sett den i fryseren i minst 4 timer (for eksempel i plastbeger, eller glass) 
  • Rør i isen en gang i timen 
  • Det er vanskelig å unngå at den ikke krystalliserer seg, hvis det skjer - ha isen i food-processoren før servering 
  • Ønsker du en annen smak enn blåbær,bruker du akkurat det du måtte ønske. Eventuelt lager du isen helt naturell
  • Ingen kommentarer:

    Legg inn en kommentar