torsdag 14. mars 2013

Sjokoladekake


Hei dere

Jeg har lovet Thomas å bake! Ja..alle barna som hadde gått skikarusellen i går fikk kake, men Thomas gikk ikke, så ingen kake. Så vi får prøve. Denne har jeg fått av en vennine og er knallgod!

Bunn:

300 g margarin eller smør

300 g mørk kokesjokolade
5 dl sukker
6 egg
4 dl hvetemel
3 ts vaniljesukker
1 ts salt
Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland resten av det tørre og sikt det inn i eggedosisen. Smelt margarin/smør og sjokolade, og bland det inn.
Stekes i to 24 cm former ved 175 grader i 30 minutter. Må ikke stekes i varmluft, og ikke lenger enn 30 min. Ta bunnene ut av ovnen selv om de ikke virker ferdigstekt. La dem hvile i kjøleskapet et par timer. De kan gjerne lages dagen før bruk.
Sjokolademousse:
3 eggeplommer
40 g sukker
0,4dl + 2 dl kremfløte
125 g mørk sjokolade
Smelt sjokoladen. Ha eggeplommene i en skål og tilsett sukker mens du pisker lett. Kok opp 0,4 dl fløte og tøm det over eggeplommene mens du visper lett. Pisk krem av resten av fløten, og vend den forsiktig inn i sjokolade/eggeblandingen når den er blitt kald (35-40 grader).
Sjokoladekrem:
80 g dronningsjokolade
350 g smør
350 g melis
100 g philadelphiaost
4 ss kakao
2 ss sterk kaffe
Smelt sjokoladen og avkjøl litt. Pisk smør og kremost sammen. Tilsett kakao, melis og kaffe vekselvis og ha i smeltet sjokolade til slutt. Legg den ene kakebunnen på et fat og fordel sjokolademoussen oppå. Legg den andre bunnen oppå og dekk hele kaken med et lag sjokoladekrem. Ha resten av kremen i en pose med en liten metalltupp, og lag små rosetter rundt kanten nede og oppå kaken, samt en litt større midt på kaken. Pynt med ferdig sjokoladedekor.
Vil du gjøre kaken ekstra fin, kan du lage din egen sjokoladepynt: Smelt 125 g sjokolade og bre massen utover et bakepapir. Når den er stivnet, deler du opp med et pizzahjul i 28 like store trekanter, ca. 10 cm lange og 3 cm brede. Pynt platene med små sjokoladedråper. (Ha litt sjokolade i en pose og smelt i vannbad. Klipp et lite hull i posen). Når sjokoladen er helt stiv, setter du platene langs kanten og oppå kaken.

Lykke til


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar