fredag 12. april 2013

Chilli kakao for helsen


God kveld god kveld


Om ikke bounty sjokoladene ble nok. Ta litt kakao! Det smaker med chillikakao, bare prøv! Jeg liker den lette varianten, men du kan erstatte med lett melk eller helmelk!

En kopp kakao av god kvalitet hvis du vil holde magen i orden. Kakao kan forebygge tarmkreft og det skyldes trolig innholdet av flavonoider, mener i allefall spanske forskere. (kilde: Molucular Nutrition & food Reasearch)) Teorien er at de beskytter celler i tarmen mot giftstoffer i maten. mørk sjokolade er også bra mot høyt blodtrykk.


Ingredienser

  • 5 dl Skummet eller soya melk
  • ½  vaniljestang
  •  ss kakaopulver
  • 1-2 ts finhakket rød chili
  • 75 g mørk sjokolade (70% kakao)
  • 1-2 ss sukrin



Slik gjør du

  • 1
    Splitt vaniljestangen, skrap ut frøene og ha begge deler i en kjele sammen med melk, kakaopulver og chilli. Viisp godt sammen, kok opp under stadig omrøring. Grovhakk sjokoladen, tilsett og rør godt til den er smeltet. Smak til med sukrin.

    ko
  • 2
    Ha kakaoen i ildfaste glass eller kopper og pynt med grovhakket sjokolade og chili. 
    Topp gjerne chilikakaoen med fløyelsmyk pisket krem tilsatt litt sukrin.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar