lørdag 14. juli 2012

Kontantstøtte i utlandet NAV og UDI

God morgen, Du verden, det regner ikke.????? I dag gjelder det å komme seg ut!

Hva skal dere gjøre, noe gode ideer?

Har fått masse spørsmål om man også får kontantstøtte i utlandet. Hm, ja den som viste det med sikkerhet.
 Reglene for dette er litt mer komplisert enn barnetrygd. Barnetrygd får man jo om man er borte mindre enn 6 måneder og ikke melder seg ut av folketrygden og ikke jobber. Vi får altså barnetrygd!

Får Casper kontantstøtte?
Casper er født 3 nov. Det vil si at vi normalt skal få kontantstøtte fra 3 nov 2012. Vi har fått beskjed fra NAV at i utgangspunktet får man ikke kontantstøtte i utlandet, men at det noen ganger kan gjøres unntak om oppholdet er kortere enn 3 måneder. Vårt er jo lengre, men kortere enn 3 måneder fra 3 nov. Hm, dette ble vist veldig vanskelig for damen på NAV. Det va ikke overaskende. Jeg har ringt NAV noen ganger i forbindelse med svangerskapspermisjon, det er like mange svar på samme spørsmål som folk som jobber der. NAV og UDI - don't get me started! UD vet jo ikke hvem de er en gang!

Vel, vi søker, så får vi se. Skal holde dere oppdatert! Vi får uansett fra når vi er tilbake i Norge. Da er det 5000,- frem til Casper starter barnehage 1. Mars (eventuelt til han er 18 måneder om han ikke starter barnehager.)Etter 18 måneder er det 3303,- frem til 2 år om han ikke går i barnehage. Man får redusert kontantstøtte om barnet går deltid i barnehage. Dette er de nye reglene fra aug. 2012.

Kos dag!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar