torsdag 7. mai 2015

Matpakker og lunsj

Hei og god morgen!

nok en dag regner det. det har egentlig vært unormalt mye regn her på østlandet den siste tiden. Ikke mye vår akkurat.  gutta er jo likevel på treninger og kamper og det har jammen vært vått og kaldt.

Men, det skal ikke stå på maten iallefall:-)Særlig eldstemann trener en del og er ikke kjempeflink å spise mye. desto viktigere er det at han får i seg god nok næring  det han spiser.

Mellomste er litt mer kresen med hva han spiser og det kan derforofte kreve litt mer fantasi å få i han sunn mat. Noen ganger må man faktisk også være "litt streng" 

En typisk lunsj for Alex før han skal på tidlig trening, som han gjør to dager i uka etter skolen er:
grov skive eller hjemmelaget brød/knekkebrød med  noe av dette; brunost, leverpostei, laks og egg, peanøttsmør, fiskepudding eller kyllingrester fra middag som pålegg. De får alltid grønnsaker, avocado, eller bær ved siden av.Thomas liker bedre middagsrester, havregryn og gresk yougurt, bær, egg i alle varianter og masse grønnsaker. Jeg ønsker alltid at de har en god, sunn fettkilde i maten og da er fett fisk, avocado, ekte smør, gode oljer, litt nøtter, økologisk peanøttsmør noen gode alternativ. Egg er super protein kilde og gir i tillegg d-vitamin(plomme, som barn som regel er veldig glad i,-))

Om barnet ikke var veldig aktiv ville jeg nok vært litt mer begrensende med særlig brunost, men særlig for Alex gir dette ofte god enærgi. Det er likevel noe jeg ikke gir veldig ofte.

Grønnsaker er de heldigvis utrolig glad i. Fint kuttet opp sammen med bær så kan de nesten ikke få nok. Alex "sparer" alltid dette tilslutt for å kose seg og bær nesten alltid om mer. noe han får når den andre maten også er spist opp også. Viktig å få i seg et sammensatt måltid slik at man får i seg mest mulig variert sunn mat da dette sikrer vitaminer og mineraler som gir godt med antioksidanter. De får i tillegg en multivitamin og tran.

Har du noen gode forslag til sunt pålegg?
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar