torsdag 6. september 2012

Informasjon på Casa Cultura, viktig!

God kveld dere,

Jada, da har vi vært på informasjonsmøte på Casa Cultura!
Det som er bra er at de har sånne møter. Det som ikke er så bra er når de som skal gi informasjonen ikke er helt med på notene.

Det var først grei info fra rektor om forhold knyttet til skolen og bra info fra det lokale politi. Alfaz skal være greit og trygt område. Det eneste han sa man skulle holde seg unna var dets engelske området i Benidorm. Nødnummeret i Spania er 112 for politi, brann og ambulanse!

Så var det info fra de lokale myndigheter. En norsk jente, oppvokst i Spania som skulle informere om regler knyttet til opphold. Du verden, det var dårlig, og tilslutt ble faktisk hun så dårlig selv at hun måtte gå..Det er aldri lett å skjønne at man er på tynn is..for å si det sånn. Jeg hadde ikke tatt på meg skøyter på den isen..

Vel, det kom nye regler, i følge henne, for tre uker siden, ifølge alle andre kom de i mai..
Ingen viste helt hva som gjaldt.. Dette er iallfall i noenlunde korte trekk slik:

Skal du være mer enn 6 måneder i Spania må du søke om Residence. Dette var tidligere veldig lett å få nå sier noen at dette er vanskelig. Noen sier det er lett. Det som er , er at kan du dokumentere jobb, inntekt eller penger på bok får du Residence.

For å være her over lengre tid, men mindre enn 6 måneder bør man søke om NIE NUMMER. Dette sier noen at man bare får for tre måneder av gangen, noen at man får for seks måneder, men stiller ingen krav til jobb eller annet. Jeg skal finne ut av dette. Foreksempel må Alexander ha NIE NUMMER  for å spille fotball.

NIE nummer får man på det lokale Policia Nationale, for vårt vedkommende nede i Benidorm.
For å få dette må man møte opp personlig, betale inn avgift i bank, fylle ut skjema, komme tilbake å levere søknad. Viktig!!!!ta med pass, to kopier av pass, og to passbilder.
Koster ca 15 euro.

Ja, det var det. Så kom endelig info om fotballen. Enkelt, greit og ryddig!
Møte opp med pass og NIE nummer 2 oktober på fotballskolen!
Det skal vi klare. Utrolig kult, etterpå møtte vi fotballstjerner på favorittpizzaen vår, det er han som driver pizzaen også!

Rett ved siden av pizzaen ligger verdens søteste interiørbutikk, drevet av nordmenn. Kjøpte en super fin bolle til muslien.






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar