torsdag 5. juli 2012

Beholde skoleplass ved utenlandsopphold

Vi var veldig spente på hva Alexander sin skole ville si iforhold til å ta han ut fra skolen for et semester og muligheten for å få plassen tilbake.

Vi fulgte jo med da kronprinsparet la ut på sin dannelsesreise og det var mye styr i media om at de kunne risikere å ikke få plassen tilbake. Vi så for oss at svaret kunne bli at han kunne risikere å måtte gå på en annen ledig skole når vi kom tilbake. Det ville isåfall ha endt våre planer om et utenlandsopphold.

Heldigvis trengte vi ikke uroe oss. Skolen var veldig hjelpsomme og imøtekommende. de var veldig fornøyd med at Alex skulle gå på norsk skole mens han var borte, men hjemmeundervisning kunne vært en mulighet.

Dette gjorde selvfølgelig beslutningen mye lettere for oss og vi var et steg nærmere målet. Det eneste vi må være obs på er at Alex kan komme i den andre klasse (det er kun to klasser) Dette er ikke noe problem da skolen har samkjørt disse to klassene og han har venner i begge klasser. Vi har også avtalt med læreren at vi vil sende reisebrev hjem til hans klasse trinn og fortelle hvordan vi har det.

Dette skal vi også gjøre ovenfor barnehagen. samt at de kan følge bloggen vår.Det blir stas for meg og gutta.

2 kommentarer:

  1. Hvor lang tid i forveien søkte dere

    SvarSlett
  2. Vi forespurte vel første gang ca 6 måneder før avreise og har hatt løpende kontakt siden det.

    SvarSlett