onsdag 12. februar 2014

Long time..

Heisann

Nå var det jammen lenge siden..

Her er det som vanlig full fart. Det var faktisk så full fart at vi vurderte en au-pair igjen..
Eller, ikke bare vurderte. Vi hadde møtt en jente som trengte ny familie, fyllt ut papirer, betalt og i det hele tatt..

Jepp. vi brukte litt tid vi ikke hadde på å gjøre badet og rommet hennes "nytt og fint", kjøpt velkomstgave og i det hele tatt.

Vi snakket med henne et par dager før hun skulle komme hit den 2. februar og alt var bare velstand.
Hun gledet seg for den familien hun bodde hos hadde visst ikke vært grei mot henne....det viste jo seg å være en sannhet med store modifikasjoner..

Så, kvelden før hun skulle komme, mens vi hadde gjester på besøk, så ringer tanten hennes å sier at hun er dratt! hæææ..
Hun sier at denne jenta forteller at vertsfamilien har kjørt henne til Gardermoen, og TVANGSSENDT henne hjem! hææææ???

Javel? Tanten sier videre at mobilen har hun ikke mer..

Okey, jeg ble veldig fort skeptisk. Jeg tviler sterkt på at med mindre noen har skadet barna eller gjort annet fa..skap, så tvangssender man ingen hjem. Man kan bli hardt straffet for slikt..
Vi ringer mobilnummeret og noen mumler masse rart.

Nemlig. Vi skjønner jo vi er blitt holdt for narr, så vi sier til tanten at vi vil ringe UDI neste dag å melde fra at vi trekker søknaden, pengene, 2500 kan vi jo bare drite i.., vi sier videre at vi samtidig vil melde fra om den forrige vertsfamilien og at dette vil få alvorlige konsekvenser..

Etterhvert kommer det selvfølgelig frem at jenta har planlagt dette lenge, hun har reist frivillig, etter bare 5 måneder i Norge, og vertsfamilien måtte i følge de nye norske reglene også betale billett hjem for henne itillegg til alle andre utgifter de hadde hatt.

Det værste oppi dette er ikke pengene vi taper, tiden vi har brukt eller at vi ikke får hjelp til hverdagen. vi ville jo ikke hatt en slik her for alt i verden. det værste er at noen kan si noe så grusomt om noen, at de har tvangssendt hemme ut av landet, og at hun helt uforklarelig har løyet som en svamp om dem og for oss. Hva er vitsen? Det er manglende ryggrad det, og det der skulle vi la passe barna våre. skrekk og gru.

Det får meg til å tenke litt på alt man hører om de norske vertsfamiliene som er så slemme og behandler au-pairene dårlig. Det er jammen ikke noe en-veis show!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar