fredag 19. juli 2013

C'est vrai

Du verden som vi koser oss her i vakre Frankrike!
Deilig mat & drikke, klimaet er jo bare tres bien og for ikke å snakke om shoopingen!
Fantastisk. Syns også service på restauranter er langt bedre enn før.

Bare en ting er vanskelig å venne seg til. Syns faktisk ikke franskemennene er spesielt høflig sånn ute på gaten. De går gjerne mange i bredden og selv når de ser deg komme der med en tung vogn med sovende barn rikker de seg ikke en centimenter. Dette er ikke en gang, men hver dag, hele tiden. Jeg hadde på et tidspunkt også Casper på armen mens vognen skled ned en trapp på stranden. 2 franske bare stod å så på meg. Ikke i nærheten av å hjelpe. Har aldri opplevd dette hjemme. Inne i butikker også når man har betalt så rikker man seg ikke for neste kunde, men blir gjerne stående i telefon eller rydde i vesken. Min mann sier også dette skjer omtrent hver gang han er i butikken. Det er særdeles liten smidighet. Helt ærlig så virker det nesten som de fastboende her ikke liker turistene.

Dette har vi opplevd her før også og det er faktisk bare på Rivieraen det skjer...Andre steder i Frankrike, med unntak av Paris kanskje, er de mye hyggeligere.
En smule arrogante, men stedet er jo flott uansett.Nordmenn blir jo ofte fremstilt som kalde og uhøflige, men det syns jeg blir ganske underlig samenlignet med de landene vi har vært igjennom. Vi har jo hittil vært igjennom Danmark, Tyskland og Sveits. Nå Frankrike. Syns egentlig ikke det er noe bedre i disse landene vi har vært mange ganger før. Alle har sine særegenheter som oss nordmenn og de fleste steder er flotte.
Vi møtte et ekorn også og det var søtt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar