tirsdag 28. mai 2013

Urettferdigheten vi ikke snakker om

Hei dere!

Er det en flott vår dag der dere er?
Her regner det men solen skal vist komme snart.

I dag tidlig leste jeg en artikkel det var linket til fra Facebook.det stod om barn som er ekstra evnerike og hvordan disse også lett kan bli klassens klovn eller bråkmaker om de ikke følges opp. Det er klart det! Alle som ikke får dekket nødvendige behov, spesielt barn er utsatt. Denne urettferdigheten er det likevel ikke lov å snakke om. Det er en utpreget regel/holdning i landet vårt som bare forvarer de riktige "svake" det irriterer vettet av meg. Når enkelte pedagoger lirer av seg beskyttelse av de svake i sammfunnet og overser andre så får jeg helt hætta..




Det samme ser man med veldig tynne mennesker som sliter med helsen fordi de faktisk ikke klarer å få i seg nok næring. Jeg jobbet med en slik jente. Hun drakk fløte, spiste burgere. Gjorde alt for å legge på seg. Men hva fikk hun høre? Du er jo tynn. Du har ingen ting å klage på! Det var linsom skam deg. Det er de tykke det er synd på! Fy skam seg! Sånne holdninger er grusom slemme.

Et annet tilfelle er de norske barna  med dårlig råd. De som ikke kan bli med på skidagen fordi familien ikke har råd til utstyr. Familien i leiligheten under, de som er flyttet hit til landet, der har alle ungen fått betalt utstyr av staten for å bli intigrert, fint det, men ikke så rart om man skaper rasister da..

Urettferdighet er urettferdighet uansett, problemer er like vondt for den de gjelder. Utfordringer føles like sterkt på kroppen og behovene er det like viktig å dekke.

Noen ganger sp må man inse at det kan ligge noe i ordene "stakkars lille rike pike"
Hvem er de som tror de vet dette best? Det å ha et ulovlig " luksusproblem" kan bli en ekstra byrde. Det er stakkars den litt trege, men den ekstra smarte for fint takle sine utfordringer selv. Ingen vet hva som egentlig foregår i de ekstra oppvakte, empatiske( de er mer empatisk tidligere) sensetive  barnas sinn. Skadene ser man kanskje ikke før det er for sent.

Den patetiske sorteringen av"riktige" svake er uendelig trist. Alle har like mye krav på å bli sett!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar