lørdag 6. april 2013

Leger uten grenser

God kveld dere!

Som sikkert mange andre gjør så sitter vi å ser på TV2 sitt program Artistgalla.
Er det en organisasjon som jeg virkelig ønsker å støtte så er det Leger uten grenser så nå skal jeg endelig få ut fingen å ringe inn. Vi har et lite fadderbarn i Plan, men disse fantastiske legene fortjener også ens støtte om en kan.

Disse legene, som mange kunne valgt godt betalte jobber på "øverste hylle" velger heller en jobb hvor de kan hjelpe dem som trenger det aller mest. De bor i jordhytter og spiser ris. De er utsatt for farer og alvorlige sykdommer.

Da jeg var liten hadde vi verdens mest fantastiske familielege, en venn av pappa som drev egen legepraksis som han strengt tatt gikk i underskudd med fordi han nesten ikke hadde hjerte til å ta betalt. I tillegg reiste både han og kona rundt for leger uten grenser. De opplevde svært alvorlig sykdom. For andre og også på sin egen kropp. For å gjøre en lang historie kort. Denne mannen som bare gjorde alt for å hjelpe andre endte sitt liv som offer for en kule i Afganistan. Slikt er jo bare trist. Tenk likevel at noen er villig til å ta denne utrolig viktige oppgaven.

Jeg er sikker på at det vi ser i kveld kommer til å gjøre inntrykk. Så la oss i allefall være takknemlig for alt det gode vi har og hjelpe vi får her i landet. Kanskje ikke bare kritisere alt innen helsevesenet.
Vi er heldig. Fin kveld.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar