tirsdag 19. mars 2013

Sunt påskegodteri

Hei dere!

Påsken nærmer seg og påskeeggene likeså. Jeg prøver å iallefall snike inn de litt sunnere variantene der det er mulig

Nøtter, frukt, grønnsaker med dip er jo kjente varianter. Det er mange andre spennende godsaker også! Fetaost, rødbetchips, oliven, bær Nammis!
Tørkede gojibær: med eller uten sjokolade. Gojibær har vært spist som helsefremmende mat i Tibet i 3000 år. Bærene er på størrelse med en rosin, og smaken er søt og litt syrlig og krydderaktig. Gojibær er svært rike på antioksidanter. veldig god å ha i når man lager hjemmelaget sjokolade. 

Bland en plate med minst 70% i vannbad med 2ss kokosolje. ha i gojibær, nøtter. fyll i former og sett i frysen!
Grønne gresskarkjerner, saltede og ristede: Gresskarkjerner inneholder mye en- og flerumettet fett som er sunt. Kjerner ligner nøtter når det gjelder sunnhet, men også i kaloriinnhold. Derfor kan det være lurt å ikke spise for store mengder av det. Gresskarkjerner inneholder en del jern, som barn og kvinner i reproduktiv alder ofte kan få for lite av. Jern er viktig for dannelse av de røde blodlegemene som frakter oksygen til alle cellene i kroppen. Samtidig kan en dårlig jernstatus påvirke både humør og immunforsvar. Det ser også ut til at gresskarkjerner inneholder et stoff som kan forebygge kroniske betennelsestilstander i urinveiene og forstørret prostata.

Salt dem forsiktig og rist i pannen. 

Jordbær i sjokolade

20 stk jordbær (ca 400 g)30 g mørk sjokolade

Smelt mørk sjokolade i vanndamp. Når sjokoladen er smeltet dypper du jordbærene i sjokoladesausen, og legger de på en tallerken. Det er smartest å la sjokoladen stivne i romtemperatur, for hvis du setter det i kjøleskapet blir sjokoladen utrolig hard og det er umulig å få av sjokoladen som har satt seg fast på tallerkenen.Gode kuler


Dette er oppskrift på noen litt sunnere godterikuler, smaken er helt nyydelig. Du trenger kun noen få ingredienser, og det går veldig raskt å lage. Dette er et sunnere alternativ til godteri/sjokolade fordi det er mye mindre tilsatt sukker, antioksidanter fra mørk sjokolade, ikke masse e-stoffer, og sunt flerumettet fett. 
60 g tørkede dadler
40 g valnøtter
20 g mørk sjokolade
1. Smelt sjokoladen i en skål i mikroen eller på vannbad
2. Finhakk valnøtter (legg noen til side som du kun grovhakker)
3. Kjør dadlene i stavmixer til de er godt most
4. Rør valnøttene og dadlene inn i den smeltede sjokoladen. Bruk en skje til å lage små kuler som du ruller i de grovhakkede valnøttene på aluminiumsfolie.
5. Sett det i kjøleskapet til det er stivnet igjen


Lykke til!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar