onsdag 4. juli 2012

Sunne vafler

Mine barn er sikkert ganske sære i mat veien. Heldigvis foretrekker de sunn mat. Frukt og grønnsaker er en favoritt. Spesielt Alex vil ikke ha grisete mat. Det værste er om det ser "uappis" ut.

I Danmark i fjor var de ikke lett å finne mat lang veien. Pølsene hadde feil farge, maten så fet ut, brødet var for lyst eller mørk og salaten vassen...flaks vi hadde riskjeks. Deres mor er ikke bedre. Bare far spiser så å si ALT:) Det blir ikke bedre nedover i Europa. I hvert land finner man nye feil. Så nå har vi lært.
  Det eneste stedet maten faller i smak er på Colorline båten til Kiel.
Der pleier vi å bo i en 4 stjerners lugar siden det vel bare er der vi får plass til hele gjengen. Da følger det med skikkelig bra frokost buffe. Pleier å snikstjele frukt, og lage gode matpakker. Barna spiser heller dette enn svett pølse og fristes på veikro.

På mange av stedene nedover i Europa kan man også betale for å lage matpakke på hotell. Pleier også å kjøpe frukt jeg vasker og skreller og putter i bokser sammen med nøtter. Har med en kul boks til hver som fylles. Ellers er medbrakt riskjeks og husman knekkebrød samt lomper som jeg smører pesto på og fyller med kalkun blitt en vinner. Bra pålegg får man kjøpt på veien.

Slik spiser gutta om sommeren. Nesten bare bær, nøtter, kjøtt og makrell(flykræsj) Alex og Thomas er kresne her hjemme også så om ikke matpakkene er fristende kommer de hjem urørt.

Disse grove vaflene skikkelig poppis. Man kan lage mange av gangen, fryse dem og de tiner på 5 sekunder:)

Grove Vafler:

1,5 dl hvetemel
1,5 dl fin sammalt hvete
1 dl havregryn
1/2 ts salt
1/2 ts bakepulver
4 dl lettmelk
2 egg
2 ss smør

Ha alt i bakebolle
smelt smør, tilsett melk, egg og smeltet smør. rør til glatt røre. la svelle 15 min. stek!

1 kommentar: