fredag 29. mai 2015

Ta fra de gamle?

Hei

Nå er kanskje overskriften noe misvisende, i allefall vil de sikkert syns selv  at 60 årene ikke er gamle. Og det har de jo rett i! Dagen 60 åringer er ikke som min generasjons bestemødre( og fedre). De er usedvanlig spreke for alderen( de fleste) de har store nettverk, mange ting på gang og reiser overalt.

Dagens 60 åringer har på mange måter fått de beste av veldig mye. De slapp unna krigen slik som dagens 70 åringe ikke gjorde. De har rukket å få med seg masse privilegier som gode trygdeordninger, barnetrygd, godt helsevesen bare for å nevne noe. I tillegg har mange hatt gleden av foreldre igjen som hadde tid å stille opp. Dagens 60 åringer har mye på planen. Ofte er ikke barnebarn en av dem. Den ekstra ferieuken de har den bruker de gjerne på reise.

Så, hvor vil jeg med dette? Jo, jeg tenker at denne grippen er STOR! Så mange er de at når tiden kommer så må de som er småbarnsforeldre i dag belage seg på å jobbe til de er 70. Fpr å sikre grunnlag for utbetalinger til alle dagens 60 åringer. Dagens småbarns foreldre som ikke i stor grad kan belage seg på hjelp fra sine foreldre. Som det stadig forventes skal klare jobb, barn, aktiviteter, familie og et stort press fra smafunnet. Samtidig må de sannsynligvis stå i jobb mange flere år en dagens 60 åringer. Dagens 60 åringer som som definitivt er dessert generasjonen. Ofte med lite eller ingen lån, penger i banken og først å fremst mye tid på seg selv.Igjen poenget? Jeg syns faktisk ideen om å ta den ekstra ferieuken fra dem å gi til smøbarnsforeldre er helt på sin plass. Kanskje flere da også kan få mer ferie sammen hele familien. Det er ikke bare lett å få det til å gå opp når skolen stenger I 8 uker for en 9 åring som ikke lengre har rett på SFO og man har totalt 5 uker ferie som skal dekke 8 sommeruker og 1 uke høst og en uke vinterferie. Så morro er det ikke for mindre barn å være fler uker alene hjemme. Så faktisk, det hadde vært helt på sin plass.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar