torsdag 16. april 2015

Chiagrøt



God morgen!

I dag har jeg for første gang prøvd å lage meg chiagrøt. det ble faktisk skikkelig godt. Jeg syns det som gjør grøten er "toppingen" altså alt man tilsetter på den ferdige grøten.



I did like this.

Ta en beholder, glasskrukke med lokk: (kan bruke vanlig bolle)



Putt oppi:

1,5 dl mandelmelk (kan bruke havre, soya ol)
2 ss chiafrø
2 ts linfrø
1 ts vanilje sukker (fra helsekosten, kan sløyfes)
1 neve hakkede mandler.




Rør samen og sett i kjøleskapet minst 1 time. gjerne over natten.
Rør rund litt, ha gjerne over i en liten frokostbolle (om du ikke skal ha den "on the go")

I dag hadde jeg på bringebær, kokosflak og blåbær. nammis!

Litt om chiafrø:
Chiafrø kommer fra Amerika, og dyrkes hovedsakelig i Mexico, sør-vest USA og Bolivia.

Egenskaper: Disse bitte små frøene har et høyt innhold av essensielle fettsyrer, proteiner, antioksidanter, vitaminer og mineraler. Chiafrø smaker veldig lite, og kan derfor tilsettes mange forskjellige retter uten at de vil påvirke smaken. De er veldig næringsrike!
Bruk: I tillegg til grøt og til pudding er de supre i salater, smoothies, i wok og lignende.
Chiafrø absorberer opptil 12 ganger sin egen vekt når de legges til bløt i væske. Mange bruker chiafrø som erstatning for egg som bindemiddel under baking. Slik gjør du det: Finmal en spiseskje chiafrø, og tilsett tre spiseskjeer vann per egg. 
 NB: Peanøtt og sesamallergikere kan reagere på chiafrø. 

Ha en fin dag!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar