fredag 14. november 2014

Små Einstein og lekser


Må innrømme at jeg blir rimelig svett om ørene når jeg leser diverse innlegg om lekser i barneskolen.
Det høres jo ut som enkelte foreldre er helt på gråten på vegne av sine små håpefulle, eller i enkelte tilfeller, aller mest på vegne av seg selv. De sover jo nesten i kor, så slitne som stakkarene er av disse endeløse leksene.

Det værste er jo at de ikke får tid å leve livet, se TV, spille på ipad og alle andre helt uunnværlige ting. G.J.E.S.P

Når skal barn lære ansvar da? Hvordan er det å plutselig lære en 13 åring at de faktisk må gjøre noe ? Våkn opp! Barn må lære gradvis at det krever input for å få output! Det ble kanskje litt vanskelige ord?Gammel sovepute, type norsk


Antakeligvis er skolen og SFO lagt helt anderledes opp her. Jeg trodde faktisk de fleste SFO hadde tilbud om leksehjelp to ganger i uken. Da får man jo gjort unna lekser på skole/SFO. Leksehjelp har man jo også krav på om man ikke går på SFO.

Vi er kanskje heldig, men her i huset bruker vi max 1, 5 time i uken på to barn, og det er sjelden det er så mye. Selv om unga her i huset har sett mye små Einsteins så tror jeg ikke akkurat at det er det de er.

Så hva da, om småtrollene må bruke litt tid på lekser. Tar de egentlig noe skade av det? Tror ikke det. Såpass ansvar må man lære seg. Og foreldre som blir så slitne at de sovner? Det er jo rett og slett tragisk. Av litt lekser? God natt!

1 kommentar:

  1. Helt enig! Enkelte foreldre burde jobbe mindre og brukt mer tid på barna. Noen vil at skolen skal ordne alt og vil heller ha lang skoledag så de kan jobbe med god samvittighet.

    SvarSlett