fredag 26. april 2013

Gutte bursdag for pirater! Oppskrifter

Hei dere!

Husker dere at jeg for litt siden lagde piratbursdag for Thomas da han ble 5 år?
Det var kjempegøytema og kapteinen ble super fornøyd. Hørte rykter om at resten av småpiratene også hadde hatt det morro:-)
Vi begynte jo med invitasjonene hvor vi rett og slett brukte flasker (plast brus flasker) På disse limte vi et piratsymbol. Vi lagde tekst med at kapteinen inviterte til sin båt osv. Disse invitasjonene kan finnes ferdig laget på nett. Be gjerne alle kle seg ut som pirater og de voksne kler seg også ut!

Jeg kjøpte inn duk, fat, sugerør, kopper, ballonger, godteposer, bannere, kakelys og annet pynt fra nettet. Jeg kjøpte også et stort sjørøverflagg som var prikken over ien.
Mye fant jeg på www.cacas.no og www.festfabrikken.no

På danske www.Fest4all.dk fant jeg skattekister og såpebobler og litt annet morro. såpebobler og tatoveringer er jo stas å ha i godteposene. Kan også bruke skattekistene som godteposer. Bestill fra Danmark i god tid.

Piratfargene er jo gjerne striper i hvitt og rødt eller sort og hvitt.

Vi dekorerte ellers med alt mulig Halloween ting vi allerede hadde i hus.


Fine aktiviteter: 

Skattejakt er et must! Lag kule kart som leder til skatten eller hjem ledetråder rundt i huset så de finner skatten tilslutt. Skattene kan jo være godteposene.

Kapteinen befaler: Kapteinen sier hva de skal gjøre. de skal kun utføre ordre om han sier Kapteinen befaler først. Om noen gjør en handling når de ikke skal er de ute.

Gå planken: Vi hadde planke inn i huset og alle  måtte balansere inn når de kom

Flasketuten. Lå en pirat flaske snurres rundt med barna rundt. Når den peker på en skal bursdagsbarnet åpne gaven fra denne piraten.

Fall av båten: stolleken bare med piratmusikk.
MAT:

Vi serverte pølser, kake og gele.

Kaken var selvfølgelig en sjørøverskute. Vi la den på langpanne, pyntet med grønn gele rundt og gele krokodiller i havet og noen seigemenn også i havet.

Se her http://www.tine.no/oppskrifter/kaker/krem-og-sjokoladekaker/sjørøverskute

Vi lagde pirat gele, se her:

http://www.tine.no/produkter/tema/gøy-med-gele-til-karneval

Det blir garantert stas for pjokken!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar