tirsdag 24. juli 2012

Barn i bil. Mat på veien. Våre tips!

God morgen!

Har akkurat fått i meg en supergod smoothie! Skal dele den med dere senere!
Jeg har allerede fått lest halve boken om supermat og er helt hektet!

Mat er faktisk også veldig viktig på bilturen nedover i Europa. barna kan lett bli kvalme av søtsaker og derfor er det viktig å ha enkelmat som de heller for "god mage" av. Jeg er faktisk også veldig opptatt av at den som kjører skal være konsentrert og opplagt. Jeg er ikke særlig begeistret for at kroppen skal fylles med reddbull og snickers sjokolde. Jeg blir faktisk kvalm bare av å kjenne lukten av at noen spiser dette inne i bilen. frem med råsjokolade, sunne smoothies, frukt, grønt og fullkorn.


Heldigvis er våre barn veldig vante med å kjøre bil. De har kjørt lange turer siden de var ganske små. Med familie overalt i Norge blir det jo gjerne sånn. Det er likevel noe ting vi alltid prøver å ta hensyn til når vi skal ut på langtur. dette er alt fra sikkerhet til komfort og moro;

Ved pakking av bil: Det skal ikke være løse ting i bil som ved sammen støt kan treffe noen å gi skade. Husk at selv en forholdsvis "uskyldig" liten ting som ipad kan få stor kraft i stor fart.


1) Riktig bilsete
Vi hadde en mistanke om at Thomas begynte å bli for tung for sitt sete så vi veide han og ganske riktig. Han var 1 kilo innenfor, men vi kjøpte nytt sete. Den kiloen kan fort komme og setene i Spania er vi litt usikre på.Casper har også fått nytt sete av samme grunn.

2) DVD for seterygg. Vi kjøpte i fjor nye DVD spillere til de to eldste. De har også øretelefoner til disse for ikke å forstyrre sjåføren. Vær obs på at det er kun enkelte typer som sitter tilstrekkelig sikkert i bil ved et eventuelt sammenstøt. De som selger skal kjenne til dette.

3) Sekk med leker; La barna selv få pakke en liten sekk med saker de kan ha underveis. Ikke tunge ting som kan treffe noen ved sammenstøt å gi skade.

4)Søtsaker. Mat med mye sukker kan ofte gi kvalme. Frukt og nøtter samt brød mat fungerer godt. Det samme gjør salte kjeks. Oppkuttede grønnsaker er også bra! Sjokolade til barn er no go i vår bil!

5) Vann er beste tørstedrikken.

6) Vi prøver å legge inn nok pauser. Gjerne med et spesielt morsomt stoppested på en lang økt. Det kan være et sted man kan bade, leke eller mc donalds.

7) Vi stopper ALLTID så raskt som mulig for tissepauser og kvalme. Barn skal ikke føle at de må holde seg.
8) Ha reisesyketabelleter i bilen- Persilledusk rundt halsen fungerer på noen!

9) Ha skiftetøy tilgjenngelig for mindre barn som blir svett og våt.

10) Ha morsom musikk for barna eventuelt cd med fortellinger.

11) Ha en bok med gåter og spørsmål "sidemannen" kan stille barna.
12)Lengde:  Vær enig om hvor lenge man kjører.

Les også om vår Amazing Race Europe lek!

Kjør forsiktig!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar