mandag 21. januar 2013

Detox suppe

Da er jeg snart klar for å lage en av mange porsjoner suppe denne uken.
Jeg bruker mer pepper, chilli og hvitløk en det som står her..

Ca 1 liter suppe

2 bunter vårløk eller en purre
1 liten blomkål eller en halv stor
Eller halvparten broccoli og halvparten blomkål
125 g spinat eller 1/2 kålhode
1paprika
6 selleristenger
3 gulerøtter
2ts koriander
Grønnsaks eller kyllingbuljong
(helst hjemmelaget)
4oppdelte tomater
Saften av en halv sitron eller lime
Persille
Hvitløk, 2 fedd
Chilli eller chayennepepper eller pepper etter smak

Ha grønnsakene i buljongen, kok opp, kokes ca 25 min. Siste 10 min har dere i krydder og tomater.




Buljong lager du slik:
Legg kyllingsjelett i stor gryte med grønnsaker og krydder. Kok opp, skum overflaten, skru ned varmen, la koke 45 minutter. Sil buljongen og kast grønnsaker og kylling bein/sjelett.
Kan oppbevares i kjøleskap et par dager. Fin å fryse.

Lykke til!

1 kommentar: