Hjemmelaget italiensk salat
Hei dere!
Jeg ble spurt om å legge denne ut på nytt og det kan jeg gjøre selvfølgelig. skal senere legge ut et lavkarbobrød.
Liker du italiensk salat? Det er det beste jeg vet og den hjemmelagete er sunnest og billigst.
Slik gjør du
ca 1,5 gulerøt, grovt raspet
1/2 liten hodekål eller tilsvarende oppkutet skinke
1 eple (valgfritt)
1-1,5 Dl majones
Evt. Litt rosiner (valgfritt)
Rasp hodekål, gulrøtter og eple og rør inn majones. Ser det tørt ut kan du ha i litt mer majones.
Rør inn rosiner. Dersom du vil kan du bruke hjemmelaget majones som er sunnest.
Ha plastfilm over, så holder det seg ca 2 dager i kjøleskap. Passer til de fleste andre pålegg, eller til å ha rett på skiven.
Jeg ble spurt om å legge denne ut på nytt og det kan jeg gjøre selvfølgelig. skal senere legge ut et lavkarbobrød.
Liker du italiensk salat? Det er det beste jeg vet og den hjemmelagete er sunnest og billigst.
Slik gjør du
ca 1,5 gulerøt, grovt raspet
1/2 liten hodekål eller tilsvarende oppkutet skinke
1 eple (valgfritt)
1-1,5 Dl majones
Evt. Litt rosiner (valgfritt)
Rasp hodekål, gulrøtter og eple og rør inn majones. Ser det tørt ut kan du ha i litt mer majones.
Rør inn rosiner. Dersom du vil kan du bruke hjemmelaget majones som er sunnest.
Ha plastfilm over, så holder det seg ca 2 dager i kjøleskap. Passer til de fleste andre pålegg, eller til å ha rett på skiven.
Majones
Det du trenger er:
2 eggeplommer
1-2 ss sitronsaft
1 ts sennep
2 dl nøytral olje (jeg brukte rapsolje, men solsikkeolje kan også brukes.)
1 ts salt
Visp sammen eggeplommer, sennep og sitronsaft. Deretter tar du i litt og litt olje, mens du visper godt mellom hver gang. Jeg begynte først med en og en teskje og økte det etter hvert. Tilsett salt helt på slutten og oppbevar majonesen i en tett beholder.
1-2 ss sitronsaft
1 ts sennep
2 dl nøytral olje (jeg brukte rapsolje, men solsikkeolje kan også brukes.)
1 ts salt
Visp sammen eggeplommer, sennep og sitronsaft. Deretter tar du i litt og litt olje, mens du visper godt mellom hver gang. Jeg begynte først med en og en teskje og økte det etter hvert. Tilsett salt helt på slutten og oppbevar majonesen i en tett beholder.
Ha en fin dag!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar